Kurser

Kurser

Fallskärmskurs

Har du funderat över hur det känns att falla fritt flera kilometer upp i luften? Eller har du kanske provat ett tandemhopp och är sugen på att ta nästa steg? Då kan en fallskärmskurs vara något för dig!

Varje år erbjuder vi ett antal kurser för dig som önskar utbilda dig till fallskärmshoppare. Kurserna startar med fyra dagars obligatorisk teori. För närvarande har vi inga kursdatum bokade. Om du är intresserad och vill veta mer, skicka din intresseanmälan till elevansvarig på utbildning@nyfk.se så återkommer vi med mer information.

Det finns ett antal olika typer av utbildning att tillgå i Sverige. På Nyköpings Fallskärmsklubb utbildar vi enligt SFU – Svensk Fallskärmsutbildning.
Den första delen av kursen består av teoriutbildning. Under den här delen av kursen ges all den kunskap som behövs för att säkert kunna genomföra sitt första fallskärmshopp. Efter genomgången teorikurs väntar sedan 16 stycken fallskärmshopp. Under vart och ett av hoppen övas och bedöms olika färdigheter som krävs för att man senare ska kunna hoppa säkert tillsammans med andra.

Översikt för kurs (SFU):

  • 4 dagars teori
  • 1 tandemhopp
  • 6 hopp med AFF instruktör
  • 9 efterföljande hopp som växlar mellan ensamhopp samt hopp tillsammans med hoppmästare

Är du osäker om detta är något för dig och vill prova innan du bestämmer dig? Inga problem! Vi erbjuder ett upplägg där kursen är delad i två och du behöver bara betala för första delen om du väljer att inte fullfölja hela kursen. I del 1 ingår teoriutbildning samt ett tandemhopp, denna del kostar 6 000 kr. Beslutar du dig efter detta för att gå vidare med kursen, betalar du del 2 till en kostnad av 10 000 kr och får då övriga 15 utbildningshopp. I händelse av att ett hopp inte blir godkänt och måste göras om tillkommer en ytterligare kostnad för detta omhopp.

Betalning av kurs gör du via vår webshop där du också har möjlighet att välja faktura med delbetalning via Klarna.

Krav för att få gå fallskärmskurs:

  • Minst 15 år gammal, är du under 18 år behöver du även målsmans tillstånd
  • Av säkerhetsmässiga skäl har vi en viktbegränsning på 100 kg
  • Du måste vara fullt frisk samt genomgå en läkarundersökning innan kursstart

För frågor eller anmälan, kontakta vår elevansvariga på utbildning@nyfk.se

Du kan hitta mer information om att hoppa fallskärm via Svenska Fallskärmsförbundets hemsida http://www.sff.se/

Denna hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta på denna sida godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer