Kurser

Kurser

Fallskärmskurs

Har du funderat över hur det känns att falla fritt flera kilometer upp i luften? Eller har du kanske provat ett tandemhopp och är sugen på att ta nästa steg? Då kan en fallskärmskurs vara något för dig!

Varje år erbjuder vi ett antal kurser för dig som önskar utbilda dig till fallskärmshoppare. För information om nästa kurstillfälle eller för att göra en intresseanmälan, vänligen kontakta elevansvarig på utbildning@nyfk.se

Kostnad för kurs: 16 000 kr.

Det finns ett antal olika typer av utbildning att tillgå i Sverige. På Nyköpings Fallskärmsklubb utbildar vi enligt SFU – Svensk Fallskärmsutbildning.
Den första delen av kursen består av teoriutbildning. Under den här delen av kursen ges all den kunskap som behövs för att säkert kunna genomföra sitt första fallskärmshopp. Efter genomgången teorikurs väntar sedan 16 stycken fallskärmshopp. Under vart och ett av hoppen övas och bedöms olika färdigheter som krävs för att man senare ska kunna hoppa säkert tillsammans med andra.

Översikt för kurs (SFU):

  • 4 dagars teori
  • 1 tandemhopp
  • 6 hopp med AFF instruktör
  • 9 efterföljande hopp som växlar mellan ensamhopp samt hopp tillsammans med hoppmästare

Krav för att få gå fallskärmskurs:

  • Minst 15 år gammal, är du under 18 år behöver du även målsmans tillstånd
  • Av säkerhetsmässiga skäl har vi en viktbegränsning på 100 kg
  • Du måste vara fullt frisk samt genomgå en läkarundersökning innan kursstart

Kurspriset inkluderar teoriutbildning samt de 16 utbildningshoppen. I händelse av att ett hopp inte blir godkänt och måste göras om tillkommer en ytterligare kostnad för detta omhopp.

För frågor eller anmälan, kontakta vår elevansvariga på utbildning@nyfk.se

Du kan hitta mer information om att hoppa fallskärm via Svenska Fallskärmsförbundets hemsida http://www.sff.se/